Τα microSTARS Workshops υποδέχονται το Gamification μέσα από τα “Παιχνίδια Στρατηγικής”

Ένα ιδιαιτέρως πρωτοποριακό microSTARS Workshop με τίτλο «Παιχνίδια Στρατηγικής» υλοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαϊου 2017 στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΠΑ, όπου οι συμμετέχοντες αποδέχθηκαν ένθερμα την πρόκληση του εισηγητή κου Βασίλη Γκογκίδη, Gamification Expert της Gamification Plus Ltd, να δημιουργήσουν, παίζοντας.

 
Το θεματικό αυτό εργαστήριο εστιάζει στη στρατηγική των επιχειρήσεων και πώς αυτή δύναται να διαμορφωθεί μέσω του gamification. Το gamification είναι ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις και οργανισμούς με σκοπό να παρακινήσουν τους πελάτες και τους εργαζόμενους τους, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη / πελάτη / εμπλεκόμενου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, όπως η χαμηλή παραγωγικότητα, το μειωμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε προγράμματα δια βίου μάθησης, ή ακόμη μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία πιο «ελκυστικών» προϊόντων ή υπηρεσιών, προσθέτοντας αξία σε αυτά.

 
Ο τρόπος προσέγγισης αφορούσε στην χρήση των γνωστών σε όλους μας LEGO, τα οποία βοήθησαν τους συμμετέχοντες να οπτικοποιήσουν τις ιδέες τους, να αναλύσουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία της επιχείρησης τους, να αξιολογήσουν πιθανές ευκαιρίες και εμπόδια στο εξωτερικό περιβάλλον τους, αλλά και να κατανοήσουν τις αφηρημένες έννοιες της στρατηγικής των επιχειρήσεων. Σημαντικότερο όλων, αποτέλεσε το γεγονός ότι εμπνεύστηκαν μέσα από το παιχνίδι, θέτοντας ξεκάθαρους στόχους και σκιαγραφώντας τις στρατηγικές εκείνες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στους στόχους τους.