Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS στην Υπηρεσία των τουριστικών επιχειρήσεων

Ευοίωνες οι προοπτικές για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων από τον Κλάδο του Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας” είναι το κεντρικό μήνυμα που απορρέει από την εκδήλωση, που διοργάνωσε το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε τις στρατηγικές προτεραιότητες του Δήμου στον τουρισμό, καθώς και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κα. Άννα Αγγελίδου Πολυχρονιάδου, η οποία τόνισε τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και την προστιθέμενη αξία που δημιουργείται στην Θεσσαλονίκη.

Την αλλαγή στρατηγικής του Δήμου για προβολή της πόλης όχι μόνον ως τουριστικού αλλά και ως επενδυτικού προορισμού, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, κ. Σπύρος Πέγκας μέσα από τον θεματικό του χαιρετισμό.

Ακολούθως, οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σε τάσεις και στατιστικά για την εξελικτική πορεία του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, ενώ ο καθένας ξεχωριστά παρουσίασε και ανέλυσε σημαντικά εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξανδρος Μπουζούδης, ιδρυτικό μέλος του ΣΥ.Σ.ΕΠ. μίλησε για τις προϋποθέσεις ένταξης στα προγράμματα ΕΣΠΑ των επιχειρήσεων από τον κλάδο τουρισμού, οι οποίες χρειάζονται ένα ρεαλιστικό πλάνο για την επένδυση τους, καθώς και έγκυρη πληροφόρηση.

Ο κ. Nεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, εξήγησε τις σύγχρονες δυνατότητες μικροχρηματοδότησης τουριστικών νέων ή υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εν συνεχεία, ο κ. Στέφανος Σκλαβενίτης, ιδρυτής της Flipside Digital Media, “ξενάγησε” τους συμμετέχοντες στον ψηφιακό κόσμο, παραθέτοντας τις δυνατότητες αυτού του πολυδιάστατου “εργαλείου” για την προώθηση μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ειδικά σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον, όπως το τουριστικό.

Παρά τις αντιξοότητες της εποχής, ο κ. Γιώργος Χατζησάρρου, εκπροσωπώντας τη Εurobank, κατέδειξε την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τον πλέον ανερχόμενο προορισμό, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός της πόλης για το 2016, σημείωσε αύξηση της τάξεως 9%.

Τη σκυτάλη πήρε η κα. Έφη Κουδελή, Γενική Διευθύντρια του TCB, η οποία παρουσίασε τις ευκαιρίες επιχειρηματικής εξέλιξης της πολιτικής προώθησης των συνεδρίων και των συναντήσεων (MICE).

Άνθηση και σε σπουδές στον τομέα τουρισμού διαβλέπει η Δρ. Ελένη Μαυραγάνη, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, καθώς και οι ευκαιρίες απασχόλησης στην τουριστικά αναπτυσσόμενη πόλη μας διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

“…Θεσσαλονίκη, ένας προορισμός επενδυτικού ενδιαφέροντος, με νέες ευκαιρίες σε απασχόληση και στο τουριστικό επιχειρείν..” είπε κλείνοντας την εκδήλωση η κα. Ειρήνη Συράκη, Αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού καναλιού Livemedia.gr, η οποία συντόνισε την Ημερίδα.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκδήλωσης:   FM100 – TV100 και Livemedia.gr

 

Video

 

Φωτογραφικό Υλικό