Συμμετοχή στην Ημερίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «microSTARS», τα οποία αποτελούν πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, συμμετείχαν στην ημερίδα για το Θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο ΝΟΗΣΙΣ την Τετάρτη 9/5/2018 στο πλαίσιο του τριημέρου εκδηλώσεων για την επαγγελματική εκπαίδευση με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί στην Κεντρική Μακεδονία» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Η Υπεύθυνη του Γραφείου microSTARS στην Θεσσαλονίκη, κα. Αγνή Παγούνη, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ιδίως μετά την εμπειρία που αποκόμισαν από την ολοκλήρωση της «Τάξης Μαθητείας».

 

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι η προβολή του νέου θεσμού της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια, δηλαδή της εφαρμογής του δυικού συστήματος εκπαίδευσης με παράλληλη εκπαίδευση στο σχολείο και με αμοιβή στο χώρο εργασίας. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν έκθεση μαθητικών δημιουργιών από τους διάφορους τομείς των ΕΠΑ.Λ. και παράλληλες δράσεις μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφέρειας.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ