Συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα “To BitCoin και η τεχνολογία Blockchain” του Πειραματικού ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

BitCoin και Οικονομία

Ήταν το θέμα συζήτησης που ανέπτυξε ο κ. Δημήτριος Κατσαρέλλος, στέλεχος του ΚΕΠΑ και Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS στο Κιλκίς. Κατά την εκπαιδευτική ημερίδα: “Το BitCoin και η τεχνολογία Blockchain”, που διοργάνωσε το Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στο αμφιθέατρο του Πειραματικού ΓΕΛ που βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

 

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας της Β’ Λυκείου και προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας στο θεματικό δίκτυο του 1ου ΚΕΣΥΠ Δυτικής Θεσσαλονίκης με τίτλο «Σύνδεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως επίσης και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας» για το σχολικό έτος 2016-2017, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα του χρήματος – 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017 – (Global Money Week 2017). Η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης για παιδιά και νέους.

 

Μαθητές και ομιλητές, μεταξύ αυτών Ερευνητές και Καθηγητές του ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ, καθώς και ενός επενδυτή bitcoin (trader), είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμους προβληματισμούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν γύρω από το θέμα της διαχρονικής εξέλιξης του νομίσματος ως μέσο συναλλαγών. Κυρίως όμως συζήτησαν για την ψηφιακή μορφή του χρήματος και την μελλοντική του πορεία παγκοσμίως.

 

To BitCoin και η τεχνολογία Blockchain