Συμμετέχουμε στην 4η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων “E=mc2”, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Για 4η συνεχή χρονιά, το European Microfinance Network (EMN) και το Microfinance Centre (MFC) σε συνεργασία με τα μέλη τους, προγραμματίζουμε την επόμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων, απευθυνόμενοι σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, τους τοπικούς επιχειρηματίες και καταναλωτές, τους πολιτικό-οικονομικούς παράγοντες της εκάστοτε κοινωνίας, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και σε όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

 

Η εν λόγω πρωτοβουλία εστιάζει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις Μικροπιστώσεις, ως εργαλεία τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS και το ΚΕΠΑ, ως μέλος του Microfinance Centre (MFC), συμμετέχουν ενεργά και στη φετινή καμπάνια, με την διεξαγωγή εκδήλωσης στην Ελλάδα με θέμα “Ε = mc2 – Fighting for Social Exclusion and Unemployment in Europe”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, και ώρες 15:00 – 20:00, στους χώρους του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess στην Θεσσαλονίκη (Κομοτηνής 2 & Μαρία Κάλλας, Ποσειδώνιο).

 

Σκοπός της φετινής εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την έννοια και τον θεσμό των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, εν αναμονή των αλλαγών του θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας για τις μικροχρηματοδοτήσεις.

 

Γιατί, όμως, επιλέξαμε το E = mc2 ως την ετικέτα για την 4η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων;

Σύμφωνα με τον δημιουργό του τύπου, τον Albert Einstein, το “E = mc2” είναι συνώνυμο της ενέργειας, της επιτάχυνσης και της ανατροφοδότησης. Εμείς, θελήσαμε να προσαρμόσουμε τον συγκεκριμένο τύπο στη σφαίρα της μικροχρηματοδότησης: Το E είναι η Eπιχειρηματικότητα, η Eνδυνάμωση, η Eνίσχυση της απασχόλησης, που απορρέει από την σύντηξη των ΜικροΠιστώσεων (MicroCredit).

Η πρόσβαση στις μικροπιστώσεις προς τους αποκλεισμένους από την παραδοσιακή τραπεζική σε συνδυασμό με τις μη χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως η καθοδήγηση, η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, η κατάρτιση, οι υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business Development Services), δύνανται να έχουν θετικό αντίκτυπο στους ωφελούμενους και στην κοινωνία ευρύτερα, σε πολλαπλάσιο βαθμό.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 

Η είσοδος για το “ανοιχτό” μέρος της εκδήλωσης είναι ελεύθερη, ενώ για το “κλειστό” μέρος κατόπιν πρόσκλησης.

 

Φόρμα Εγγραφής

 

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία LiveMedia, ενώ χαίρει υποστήριξης του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας

                    

 

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας

                       

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μικροχρηματοδοτήσεων και την συμμετοχή σας στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Δέσποινα Καμπουρίδου (τηλ.: 2310 480 000 εσωτ. 152 – email: kabouridoud@e-kepa.gr) ή με την κα. Αγνή Παγούνη (τηλ.: 2310 27 40 33 – email: pagounia@microstars.gr)