Στο Forum Νεολαίας “Η Νέα Γενιά Μπροστά” το ΚΕΠΑ και τα microSTARS

Με επίκεντρο τη νέα γενιά και τους νέους της Π.Ε. Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε το διήμερο Forum Νεολαίας με τίτλο “Η Νέα Γενιά Μπροστά”, όπου συμμετείχαν δυναμικά τα Κέντρα microSTARS και το ΚΕΠΑ, και το οποίο διοργάνωσε o Mη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, BUSINESS MENTALITY, 29 και 30 Μαρτίου 2019, στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων του Δήμου Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και workshops σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη δικτύωση, τις ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας, καθώς και την προοπτική ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πρόγραμμα ανταλλαγής επιχειρηματιών “Erasmus for Young Entrepreneurs”, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιεί το ΚΕΠΑ στο πλαίσιο της δράσης του ως σημείο επαφής του έργου για την Ελλάδα, μίλησε η κα. Δέσποινα Καμπουρίδου, στέλεχος του ΚΕΠΑ και Υπεύθυνη για την Επικοινωνία του προγράμματος, παρουσιάζοντας τα οφέλη για έναν νέο, εν δυνάμει ή/και υφιστάμενο επιχειρηματία, μέσα από την συμμετοχή του σε αυτό.

Επιπρόσθετα, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης των Κέντρων microSTARS, μίας ακόμη δράσης του ΚΕΠΑ, μίλησε η κα. Αγνή Παγούνη, Υπεύθυνη του Γραφείου microSTARS στην Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας τη μέχρι σήμερα πορεία αυτής της δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, τη δυνατότητα μικροχρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τα επόμενα βήματα της εν λόγω πρωτοβουλίας.