Στο EUandU θΕΕσσαλονίκη Edition Conference, έδωσαν δυναμικό “παρών” ΚΕΠΑ και microSTARS

Στο EUandU θΕΕσσαλονίκη Edition Conference, η ομάδα του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS και το ΚΕΠΑ, είχαν την τιμή να συμμετάσχουν σε ένα άκρως διαδραστικό κι ενημερωτικό συνέδριο που διοργάνωσε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου ήταν η νέα γενιά στην επιχειρηματικότητα και στην απασχόληση.
Με την έναρξη, ο ανοιχτός διάλογος του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά με το κοινό, σηματοδότησε μία θετική δυναμική για τις εργασίες του συνεδρίου.

 
Το «παρών» έδωσε και η υφυπουργός Παιδείας, κα. Σοφία Ζαχαράκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, καθώς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα από 50 και πλέον ομιλητές, να εμπνευστούν από ιστορίες επιτυχίας και να μάθουν από ιστορίες αποτυχίας, να παρακολουθήσουν συνεδρίες συμβουλευτικής καθοδήγησης από έμπειρους coaches, καθώς και να ενημερωθούν για ευκαιρίες απασχόλησης από εκπροσώπους καταξιωμένων επιχειρήσεων.

 
Στελέχη του ΚΕΠΑ υποδέχθηκαν στο stand του φορέα στην Αποθήκη Γ, νέους, σπουδαστές, άνεργους, εν δυνάμει και υφιστάμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τρέχοντα και νέα έργα που υλοποιεί το ΚΕΠΑ, μεταξύ αυτών το “Skills4mses” που σκοπό έχει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αναφορικά σε: επιχειρηματικές (entrepreneurial skills), προσωπικές (soft skills), και τεχνολογικές (ΙΤ skills) δεξιότητες. Επίσης, η Υπεύθυνη του Γραφείου microSTARS και στέλεχος του ΚΕΠΑ, κα. Αγνή Παγούνη, συμμετείχε ως coach στις συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης, όπου υποδέχθηκε νέες και νέους που ήθελαν να αξιολογήσουν το επίπεδο της επιχειρηματικής τους ωριμότητας πριν προχωρήσουν στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής τους ιδέας αλλά και να ενημερωθούν για εναλλακτικές πηγές κεφαλαίων εκκίνησης.