Στο ΒΕΘ υλοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία τα τελευταία για το 2018, microSTARS Workshops!

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν τα τελευταία για το έτος 2018, microSTARS Workshops, τα οποία “φιλοξένησε” το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Αναλυτικά, στο πρώτο workshop με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος σε περιβάλλον word press, ο φιλοξενούμενος ομιλητής κ. Άγγελος Συναδάκης, Γενικός Διευθυντής της Social Mind, παρουσίασε τα βασικά βήματα για την δημιουργία ενός e-shop, χωρίς κανένα κόστος, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WooCommerce. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν ποιες οι κύριες λειτουργίες που εξυπηρετεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως η διαχείριση παραγγελιών και προϊόντων, ο ορισμός μεταφορικών και τρόπων πληρωμής, τα coupon codes, κ.α., καθώς και τις προοπτικές και δυνατότητες που τους δίνονται μέσα από αυτό το νέο κανάλι πωλήσεων και επικοινωνίας με τους πελάτες τους.

 

Το δεύτερο workshop με θέμα το branding προσέλκυσε πλήθος συμμετεχόντων, όπου σε μία κατάμεστη αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση της κας. Φωτεινής Βαβίτσα, Marketing Manager της Puro Hellas, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι το brand δεν είναι απλά ένα λογότυπο, αλλά ένα δυνατό σημείο που μπορεί να επιφέρει σε κάθε επιχείρηση πιστούς και επαναλαμβανόμενους πελάτες, και να συνεισφέρει στη βιωσιμότητά της.

 

Το τρίτο και τελευταίο για το έτος 2018, θεματικό εργαστήριο, ήταν επικεντρωμένο σε μία από τις πιο κρίσιμες και ουσιαστικές προσωπικές δεξιότητες (soft skills), την “ανθεκτικότητα”, θέμα το οποίο ανέπτυξε η φιλοξενούμενη ομιλήτρια, κα. Ειρήνη Κόντρα, Executive / Business Coach. Οι συμμετέχοντες μέσω βιωματικής προσέγγισης, κατανόησαν τη σημασία της έννοιας και τις διαστάσεις της “ανθεκτικότητας”, γνώρισαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των “ανθεκτικών” ανθρώπων, ενώ έθεσαν τις βάσεις για να οικοδομήσουν μία προσωπική στρατηγική ανάπτυξης με στόχο την κατάκτηση της αυτογνωσίας.