Πρόσκληση νέων επιχειρηματιών για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό έργο MedSt@rts

Στο πλαίσιο συμμετοχής μας ως μέλη του δικτύου συνεργατών του έργου MedSt@rts, προσκαλούμε εν δυνάμει ή/και υφιστάμενους επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε κλάδους Νέων Τεχνολογιών, Διατροφής, Περιβάλλοντος, Χειροτεχνίας, Πολιτιστικής Βιομηχανίας, και Τουρισμού, όπως αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχει το εν λόγω ευρωπαϊκό έργο που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αχαϊας.

Το MEDSt@rts – σύστημα υποστήριξης μικροχρηματοδοτήσεων Med για νεοσύστατες επιχειρήσεις – είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENI CBC Med της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022. Οι εμπλεκόμενες χώρες είναι: Ιταλία, Ελλάδα, Τυνησία, Παλαιστίνη και Λίβανος, ενώ το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από 7 οργανισμούς, με μοναδικό εταίρο από την Ελλάδα, το Επιμελητήριο Αχαϊας.

Ο τελικός στόχος του έργου είναι η υποστήριξη της δημιουργίας 15 νέων εταιρειών ανά χώρα του έργου. Μετά την υποστήριξη τους, η αναμενόμενη ωρίμανση τους όχι μόνο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αυξήσει επίσης τον όγκο των νέων αγαθών / υπηρεσιών που πωλούνται.

Επιπλέον, η υλοποίηση αυτής της διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο (με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών ενδιαφερομένων) θα δώσει στους δικαιούχους του έργου (εν δυνάμει και υφιστάμενους επιχειρηματίες) την ευκαιρία να αναδείξουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα, ανταποκρινόμενοι σε ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς που μέχρι στιγμής δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Υπεύθυνο του έργου, κ. Παναγιώτη Βαφείδη, τηλ.: 2610 241 244 ή να αντλήσουν πληροφορίες για την σχετική πρόσκληση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

⏳ Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 6/8/2020 και ώρα 12:00

Πηγή φωτογραφικού υλικού: @medstartsproject