Πιο επίκαιρη από ποτέ η εκδήλωση για τον εμπορικό κόσμο και τους επιχειρηματίες της Π.Ε. Κιλκίς

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με θέμα «Προκλήσεις & Ευκαιρίες για τους Επιτηδευματίες, Επαγγελματίες, Εμπόρους και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Νομού Κιλκίς» που διοργάνωσαν το ΚΕΠΑ και τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο  και το Επιμελητήριο Κιλκίς, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

 

Σκοπός του εποικοδομητικού διαλόγου, ήταν η χαρτογράφηση των αναγκών τόσο σε επίπεδο καταναλωτών, όσο και σε καταστημάτων και επαγγελματιών της περιοχής.  Ζητήματα όπως, η εξερεύνηση και αναζήτηση τρόπων ανάδειξης της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων / υπηρεσιών που παρέχουν οι επιχειρήσεις του Νομού Κιλκίς, καθώς και η καταγραφή και κατηγοριοποίηση των προβλημάτων και προσδοκιών των επιμέρους κλάδων, τέθηκαν επί τάπητος, ενώ ενεργοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία της ομάδας των Κέντρων microSTARS, η διεξαγωγή – σε πιλοτική βάση – της πρώτης εξαμηνιαίας Έρευνας Προσδοκιών των επιχειρηματιών του Νομού Κιλκίς.

 

Εκ των διοργανωτών την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Παύλος Τονικίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ο κ. Παναγιώτης Ασλανίδης, Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, και ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).

 

Για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες των επιμέρους κλαδών μίλησαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Κώστας Βιολιτζής, ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Γιώργος Ηλιάδης , ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Κιλκίς κ. Νίκος Χατζηευφρεμίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κιλκίς κ. Παναγιώτης Πιστικούδης, η Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κιλκίς, κα. Μαγλουσίδου Νικολέτα, οι κ.κ. Λάζαρος Παυλίδης και Αναστάσιος Ταγκαλίδης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα, του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Νομού Κιλκίς, και ο κ. Δημήτρης Πατσιούρας εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς από τη Διεύθυνση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Για την ανάγκη ενίσχυσης και προβολής της προσφερόμενης αξίας αλλά και της δημιουργίας “Συνολικής Εμπειρίας” (User Experience) για τους καταναλωτές των προϊόντων και υπηρεσιών του Κιλκίς, αναφέρθησαν η κα. Ε. Νικολάου (υπηρεσίες κομμωτηρίου) και οι κ.κ. Κ. Ευθυμίου, Κ. Ανανιάδης & Λ.. Χοτζούδης (εστίαση), Φ. Χαζηβασιλείου (φιλοξενία / ξενοδοχεία), Α. Σμιάρης, Γ. Βουλγαράκης, Α. Καρέλης (λιανικό εμπόριο), Γ. Καλογερίδης, Σ. Νικολαΐδης (προϊόντα διατροφής), Β. Βαταμίδης (Ηλεκροτεχνουργεία), Χ. Σιδηρόπουλος, Α. Κατσιαβός (μεταποίηση), καθώς και οι πρώην Πρόεδροι Θερμοϋδραυλικών και Βενζινοπωλών Κιλκίς κ. Π. Καλτσίδης και Ι. Μαγλουσίδης.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Υπεύθυνος του Γραφείου microSTARS στο Κιλκίς και στέλεχος του ΚΕΠΑ, κ. Δημήτριος Κατσαρέλλος, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις υπηρεσίες του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, δίνοντας βαρύτητα στις χορηγήσεις μικροπιστώσεων.