Οι μικροπιστώσεις στο επίκεντρο του 1ου Convergences Greece Forum “Συγκλίσεις”

Οι μικροπιστώσεις αποτέλεσαν κεντρικό θέμα στις παρουσιάσεις και ομιλίες του πρώτου Convergences Greece Forum «Συγκλίσεις», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, 1 και 2 Απριλίου 2019, από το Διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum σε συνεργασία με το UN Sustainable Development Solutions Network Greece, με στόχο «μία Ελλάδα με μηδέν αποκλεισμό, μηδέν αποτύπωμα και μηδέν φτώχεια».

 

Επίτιμος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας του Forum, μεταξύ άλλων ήταν ο Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της GrameenBank, που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης, ως βασικό «εργαλείο» για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.

 

Στο workshop με θέμα “Is microfinance on the right path to contribute to zero inequality in Greece?” που πραγματοποιήθηκε την δεύτερη ημέρα του Forum, συμμετείχε ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, ο οποίος μοιράστηκε με τους λοιπούς συμμετέχοντες της “κλειστής” συνάντησης – στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι τραπεζών, εν δυνάμει φορέων μικροπίστωσης, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, δημόσιας διοίκησης, ακαδημαϊκής κοινότητας, ΜΜΕ, πολιτών και εθελοντών – τις εμπειρίες του από την πολυετή του δραστηριοποίηση με τον θεσμό των μικροχρηματοδοτήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα αποτελέσματα των δράσεων που έχουν υλοποιήσει τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS την τελευταία τριετία, κυρίως όμως υπογράμμισε τον θετικό αντίκτυπο σε κοινωνικό επίπεδο από την παροχή μικροπιστώσεων και υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ωφελούμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου.

 

Παράλληλα, αισθητή έκανε την παρουσία του το market place, όπου μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, startups με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οργανώσεις, πρωτοβουλίες και εταιρίες με κοινωνική ευθύνη (Κοιν.Σ.Επ.), είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες ή/και τα προϊόντα τους στο κοινό.

 

   

 

Πηγή Φωτογραφικού Υλικού:  Convergences Greece Forum, Convergences.org