“Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία” στο 2017 Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης

Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία στο 2017

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), έδωσε «το παρών» σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με τίτλο “2017 Διεθνές Οικονομικό Συνέδριο Θεσσαλονίκης”. Διοργανώθηκε από την εταιρία Μαυράκης Ορκωτοί & Συνεργάτες, και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της Helexpo – ΔΕΘ. Εκεί διατυπώθηκαν συγκεκριμένες οικονομικές και επιχειρηματικές στρατηγικές για την επιβίωση των ελληνικών επιχειρήσεων από τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και την ανασύνταξη τους σε περιβάλλον υπερχρέωσης.

 

Διακεκριμένοι ομιλητές μεταξύ των οποίων, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Μητράκος, ο οποίος επικεντρώθηκε στην ανάλυση των οικονομικών τάσεων στη χώρα μας. Ακόμη, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, κ.κ. Χατζηδημητρίου και Δρυμπέτας, νομικοί, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και εκπρόσωποι φορέων, έθεσαν επί τάπητος ζητήματα ως προς τις προϋποθέσεις ανασύνταξης του Ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για όσες επιχειρήσεις έχουν εξωστρεφή προσανατολισμό.

 

Εξειδικευμένα στελέχη του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης παρουσίασαν τη δράση microSTARS και ανέπτυξαν τη δυναμική των μικροπιστώσεων στη χώρα μας. Επισήμαναν ότι η παροχή μικροδανείων θα αποτελέσει ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την τόνωση της ρευστότητας πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Ο επίλογος του διοργανωτή, κ. Κωνσταντίνου Μαυράκη, ανέδειξε την επιχειρηματικότητα ως την πλέον βιώσιμη λύση για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Ειδικά μετά από επτά χρόνια ύφεσης και λιτότητας και δύο έτη με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.