Μικρές ιστορίες επιτυχίας από το Κιλκίς….

…ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης!

 

Η Ειρήνη που δραστηριοποιείται στο κλάδο της ανακύκλωσης καμένων μαγειρικών ελαίων επισκέφθηκε το γραφείο μας στο Κιλκίς και ζήτησε τη συνδρομή μας αναφορικά στη δικτύωση της, με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα του κλάδου της εστίασης και την ενδυνάμωση του προσφερόμενου από αυτή προϊοντικού μίγματος.

Ο Υπεύθυνος του Κέντρου miscroSTARS στο Κιλκίς, Δημήτρης Κατσαρέλλος, αφού αφουγκράστηκε με προσοχή τις ανάγκες του δυνητικού ωφελούμενου σε συνδυασμό με την επιχειρηματική και κοινωνική αποστολή του έργου, πρότεινε στην Ειρήνη τη λήψη της υπηρεσίας Συμβουλευτικής Υποστήριξης διάρκειας 5 ωρών και στρώθηκε στη δουλειά….

Στις δύο συνεδρίες και στο μεταξύ τους διάστημα που ακολούθησαν η ωφελούμενη είχε την ευκαιρία, ανάμεσα σε άλλα:

  • Να λάβει ηλεκτρονικό αντίτυπο αλλά και προφορική ανάλυση με υλικό τις παρουσιάσεις που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου microSTARS όπως το Επιχειρηματικό Μοντέλο Καμβά και την Αξιοποίηση των social media στο σύγχρονο επιχειρείν.
  • Να εκπαιδευτεί και να πειραματισθεί με τεχνικές πρόσκτησης νέων πελατών (elevator pitching)
  • Να λάβει σε ηλεκτρονική μορφή τη λίστα όλων των εταιριών εστίασης του Νομού Κιλκίς.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η Ειρήνη γεμάτη αυτοπεποίθηση αξιοποίησε τις συστάσεις που της δόθηκαν και οι πρώτες 5 συμβάσεις έλαβαν χώρα στη πρώτη της έξοδο στη πόλη του Κιλκίς.

Αν αναλογιστούμε πως ένα λίτρο καμένο λάδι μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, οι 5 πρώτες συμβάσεις πιστοποιημένης απόσυρσης και ανακύκλωσης ύψους 6000 λίτρων κατ’ έτος (5Χ 100λίτρα Χ 12 μήνες) μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη ποιότητα ζωής στο Κιλκίς.

Στα πλαίσια της διασφάλισης της Ποιότητας των παρεχομένων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών από τη δράση microSTARS στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς σε πρόσφατη επίσκεψη του ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, συναντήθηκε με την ωφελούμενη και αντάλλαξαν απόψεις με σημείο αναφοράς τις επισημάνσεις του στο Φύλλο Αξιολόγησης που είχε ήδη συμπληρωθεί.

Κατά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοκλής Στάμκος πρότεινε τη διεξαγωγή μιας ακόμα bonus συνεδρίας με αντικείμενο το Service Design και χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει παραχθεί στα πλαίσια της δράσης microSTARS.