Με απόλυτη επιτυχία “στέφθηκε” η εκδήλωση “Ηθικές Αξίες και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα” στο Κιλκίς

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η πολύ-επίπεδη εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΠΑ, μέσω των Κέντρων Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κιλκίς, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα “B. Σεργιαννίδης” του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

 
Σκοπός της εκδήλωσης με κεντρικό μήνυμα “Ηθικές Αξίες και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα” ήταν η ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας μέσω βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Π.Α., κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικού και επιχειρηματικού κοινού από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, κοινό το οποίο ανταποκρίθηκε δυναμικά με την πολυπληθή παρουσία του.

 

Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του, ο κ. Παντελής Σωτηριάδης, Οικονομολόγος και Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου και ΑΕ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Αρχές επιχειρηματικής συμπεριφοράς και δεοντολογίας», εστιάζοντας στο θέμα των αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών.

 

Ακολούθως, ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης, Διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Κιλκίς, αναφέρθηκε στη σημασία του πλαισίου αξιών κατά τη διαδικασία μάθησης στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τόνισε την αναγκαιότητα για την ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και πρακτικής άσκησης των αποφοίτων του σχολείου σε επιχειρήσεις στο Κιλκίς.

 
Στο θέμα της ηθικής των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, κάνοντας μια εκτεταμένη ανασκόπηση της βιβλιογραφίας και χρησιμοποίησε παραδείγματα της καθημερινότητας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την ευθύνη των στελεχών επιχειρήσεων, κατά την υλοποίηση των εταιρικών τους δράσεων.

 
Έμφαση στην «Ηθική του Επιχειρηματία» έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρίδης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο οποίος ανέδειξε τη πνευματική διάσταση της έννοιας «ηθική», συνδέοντας τη με τη σημερινή οικονομική κρίση, που στην ουσία είναι κρίση αξιών, ενώ προέταξε τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από πλευράς των επιχειρήσεων.

 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Παύλος Τονικίδης, παρουσίασε τους Εθνικούς στόχους της «Ατζέντας των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 2015 – 2030» και τους εξειδίκευσε σε τοπικό επίπεδο με έμφαση στη ανάπτυξη: Περιφερειακών και διασυνοριακών υποδομών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα των μικροπιστώσεων, περιβαλλοντικά ορθών τεχνολογιών, και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τους τοπικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

 
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Σαράφογλου, Intellectual Property Engineer της εταιρείας ALUMIL A.E., ο οποίος επικεντρώθηκε στο θέμα «Πνευματική Ιδιοκτησία, 3d Printing και Επιχειρηματική Ηθική» με ιδιαίτερη έμφαση στην στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κατοχύρωσης της πρωτογενούς έρευνας και των βιομηχανικών της εφαρμογών.

 
Η κα Ανθή – Ισμήνη Ναούμη, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, μίλησε περί διατροφικής Ηθικής, με αναφορές στον κώδικα δεοντολογίας των μελών του συλλόγου, σε θέματα νοθείας τροφίμων αλλά και αθέμιτων επιχειρηματικών πρακτικών, σχετιζόμενων με τη προώθηση ακατάλληλων σκευασμάτων στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

 
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Δημήτρης Κατσαρέλλος, Υπεύθυνος του Γραφείου microSTARS στο Κιλκίς και στέλεχος του ΚΕΠΑ, ο οποίος παρουσίασε στους συμμετέχοντες το πλήρες φάσμα των παρεχομένων δράσεων από το Κέντρο Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, δίνοντας βαρύτητα στις χορηγήσεις μικροπιστώσεων σε πολύ μικρές, μικρές και ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

     

 

 

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Eνορία Αγίου Δημητρίου, καθώς και η εταιρία οπτικοακουστικών μέσων HoneyBee, ενώ χορηγοί οι επιχειρήσεις CAFE BISTRO –ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ, Ζαχαροπλαστείο BUTTERDREAM και ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΤΣΑΛΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.