Μελέτη επίσκεψης από τους εταίρους του έργου JOB4YOU στα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS υποδέχθηκαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στους χώρους του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, 15 νέους συμμετέχοντες του έργου “Capacity Building in the field of youth”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

 
Το εν λόγω έργο με διακριτικό τίτλο “JOB4YOU” έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η Tigran-Katrin Panarama ΕΠΕ, σε συνεργασία με τους εταίρους της, Anaglyfo Consulting, PAR University College, CICIA Romania, Center for Educational Development, MilleniuM Training & Development, Federation of Youth Clubs of Armenia (FYCA). Βασική ιδέα αυτού του μακροπρόθεσμου έργου, είναι η τόνωση της δημιουργίας θέσεων εργασίας μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, κυρίως στον τομέα της νεολαίας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με βάση καλές πρακτικές.

 

Οι συμμετέχοντες της μελέτης επίσκεψης (study visit) που διεξήχθη στο πλαίσιο του έργου “JOB4YOU”, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πρωτοβουλίες και έργα, που σκοπό είχαν την υποστήριξη της νεανικής και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.  Η κα. Αγνή Παγούνη, Υπεύθυνη του γραφείου μας στην Θεσσαλονίκη, μίλησε για τις δραστηριότητες των Κέντρων microSTARS, τα οποία αποτελούν μία πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, παρουσιάζοντας τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, καθώς και τη δυνατότητα που δίνεται σε νέους αλλά και σε κοινωνικούς επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό εργαλείο των μικροπιστώσεων για να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους.

 
Στη συνέχεια, οι δύο φιλοξενούμενοι ομιλητές μας, η κα. Σοφία Χαϊτίδου, ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ.  Συνεργώ Κοινωνικά και ο κ. Γιώργος Μελισσουργός, ιδρυτικό μέλος της Κοιν.Σ.Επ. ΚονSεπτ μετέφεραν την εμπειρία τους και παρουσίασαν τις κοινωνικές τους επιχειρήσεις ως παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων που συνέβαλλαν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

 

 

    

 

            

 

Πηγή Φωτογραφικού Υλικού:  FYCA