Θεματικά Εργαστήρια

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS (Business Development Services Centers) δίνουν τη δυνατότητα σε εν δυνάμει, νέους και υφιστάμενους μικρούς & πολύ μικρούς επιχειρηματίες, να παρακολουθήσουν workshops σε θέματα ειδικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 

Ημερολόγιο microSTARS Workshops

Φεβρουάριος – Μάρτιος 2019

 

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Α’ Ομαδική Συνάντηση

Επιλέγοντας influencers για την επιχείρηση μας ή για τους πελάτες μας
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:         18/2/2019         18:30 – 20:30
Τόπος Διεξαγωγής: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 271 488
Ομιλήτρια:  Φωτεινή Βαβίτσα,  Marketing Manager, PURO Hellas 

Σύντομη περιγραφή:
Η διαφήμιση μέσα από το Instagram, το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο κανάλι επικοινωνίας ενός Influencer είναι το Next Big Thing! Το ακούμε πλέον με την ίδια συχνότητα που ακούγαμε παλιά ότι χρειάζεται να κάνουμε διαφήμιση μέσω Google, ή Facebook. Από την άλλη, το να διαφημίσουμε μία επιχείρηση στα social media και τα κανάλια προβολής ενός διάσημου Influencer, κοστίζει όσο και κάποια δευτερόλεπτα προβολής στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Αντίθετα, το να επιλέξουμε κάποιον πιο μικρό και άγνωστο Influencer μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά ενέχει και πολλούς κινδύνους. Σε αυτό το θεματικό εργαστήριο θα επικεντρωθούμε σε όλα όσα χρειάζεται να λάβουμε υπόψη και να σκεφτούμε σοβαρά πριν επιλέξουμε.

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

 

Β’ Ομαδική Συνάντηση

Influencers,  Επαγγελματισμός και Ηθική
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:         25/2/2019         18:30 – 20:30
Τόπος Διεξαγωγής: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 271 488
Ομιλήτρια:  Φωτεινή Βαβίτσα,  Marketing Manager,  PURO Hellas

Σύντομη περιγραφή:
Το να γίνεις Influencer ίσως και να έχει κατακτήσει τη θέση που είχε παλαιότερα το όνειρο του να γίνεις ηθοποιός, παρουσιαστής… Ίσως ακόμα και ο δάσκαλος του χωριού. Για πολύ κόσμο είναι μία από τις Dream Jobs της εποχής. Παράλληλα όμως, αναλαμβάνεις μία σημαντική ευθύνη μέσα από τις επιλογές σου και τα προϊόντα / υπηρεσίες που προβάλλεις στα κανάλια επικοινωνίας σου. Επηρεάζεις και καθοδηγείς κόσμο που βασίζει τις δικές του επιλογές στα brands που αποτελούν τους δικούς σου πελάτες.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα περίεργο, μιας και μπορεί να αποφέρει πολλά και να γίνει μία ευχάριστη απασχόληση. Από τη στιγμή που το πήρες όμως απόφαση να το κάνεις αυτό επάγγελμα, σκέφτηκες ποτέ τι χρειάζεται ώστε να το κάνεις με επαγγελματισμό;

Αν αυτή τη στιγμή αναρωτιέσαι για ποιο λόγο χρειάζεται να το κάνεις αυτό και να ξεκινήσεις με ωριμότητα και κάποιες βασικές αρχές θα χρησιμοποιήσω απλά το επιχείρημα της μακροβιότητας. Σε κάθε τι που γίνεται επάγγελμα της μόδας και το ακολουθούν οι πάντες, κάποια στιγμή που η μπογιά του περνάει, αυτοί που παραμένουν είναι οι δυνατοί παίκτες που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία εικόνα αυθεντίας και εμπιστοσύνης στην αγορά. Η επιλογή για την εικόνα που θα δημιουργήσεις στην αγορά είναι πάντα δική σου. Αν πιστεύεις όμως ότι αξίζει να λειτουργείς μέσα από τη σοβαρότητα ως επαγγελματίας, το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις τις αξίες και τα χαρακτηριστικά που διέπουν έναν επαγγελματία με μέλλον.

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

Γ’ Ομαδική Συνάντηση

Επιχειρηματικός σχεδιασμός για Ελεύθερους Επαγγελματίες με μικρές επιχειρήσεις
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:               6/3/2019         17:00 – 20:00
Τόπος Διεξαγωγής: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 27, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 271 488
Ομιλητής:   Γιάννης Αγγέλου,  Ιδρυτής της VisualMarketing  

Σύντομη περιγραφή:
Το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο πραγματεύεται την πολύ-επίπεδη φύση ενός μικρού επιχειρηματία (Δημιουργός – Manager – Επιχειρηματίας), παρουσιάζει την έννοια του χρήματος και της ανταλλαγής, κυρίως όμως θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τρόπους ανάπτυξης μίας μικρής επιχείρησης, μέσα από την ανάδειξη της επαγγελματικής διαδρομής από τον καθημερινό αγώνα προς την οικονομική και επιχειρηματική αυτονομία.

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

  

 

Πρόγραμμα Χαλκιδικής *

Α’ Ομαδική Συνάντηση

Facebook, Πρακτική εφαρμογή για μικρές επιχειρήσεις
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:        13/2/2019         17:00 – 20:00
Τόπος Διεξαγωγής: Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Δήμου Νέας Προποντίδας, Βιθυνίας 2, Νέα Μουδανιά, Τηλ.: 23730 26 166
Ομιλητής:   Άλκης Πολιουδάκης,  Ιδιοκτήτης της Hello Advertising

Σύντομη περιγραφή:
Το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο θα έχει πρακτική εφαρμογή για τους συμμετέχοντες, με ερωτήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα γύρω από την προβολή μίας επιχείρησης στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα παρουσιαστούν βασικά βήματα για την δημιουργία μίας micro-σελίδας στο facebook, τρόπους προσέλκυσης fans, τρόπους ανάρτησης δημοσιεύσεων (posts), προώθηση των posts, facebook ads, κατανόηση στατιστικών.
Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

Β’ Ομαδική Συνάντηση

Instagram, Πρακτική εφαρμογή για μικρές επιχειρήσεις
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:        18/3/2019         17:00 – 19:30
Τόπος Διεξαγωγής: Millenium Education Centre, Αγίου Γεωργίου 14, Νέα Μουδανιά, Τηλ.: 23730 22 192
Ομιλήτρια:   Χρύσα Μουρατίδου,   Creative Director, «InYourCity«

Σύντομη περιγραφή:

Το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο θα έχει πρακτική εφαρμογή για τους συμμετέχοντες, με ερωτήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα γύρω από την προβολή μίας επιχείρησης στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα παρουσιαστούν βασικά βήματα για την δημιουργία ενός επαγγελματικού / εταιρικού προφίλ στο instagram, τρόπους προσέλκυσης followers, τρόπους ανάρτησης δημοσιεύσεων (posts), προώθηση των posts, αξιοποίηση hashtags και influencers, κατανόηση της δυναμικής μίας εικόνας (φωτογραφίας – video).

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

* τα microSTARS Workshops που πραγματοποιούνται στη Χαλκιδική, αποτελούν μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και διοργανώνονται σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αστική Εταιρία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» και τον Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών.

 

Πρόγραμμα Κατερίνης

Α’ Ομαδική Συνάντηση

Αξιοποίηση των Social Media προς όφελος της επιχείρησης μου
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:         27/2/2019         17:00 – 19:30
Τόπος Διεξαγωγής: ΦΑΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΚΔΒΜ, Κασσάνδρου 40 & Θεσσαλονίκης 57, Κατερίνη, Τηλ.: 23510 79 902
Ομιλήτρια:   Αγνή Παγούνη,  Υπεύθυνη του Γραφείου microSTARS στην Θεσσαλονίκη  

Σύντομη περιγραφή:

Το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο πραγματεύεται την έννοια της διαδικτυακής επικοινωνίας, κατά την διάρκεια του οποίου θα γίνει παρουσίαση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) με την μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό, καθώς και των χαρακτηριστικών τους αντίστοιχα, αλλά και των τακτικών για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και προβολή των επιχειρήσεων μέσα από τον ψηφιακό κόσμο.

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

Β’ Ομαδική Συνάντηση

Ανάπτυξη Εξαγωγών
Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:         27/3/2019         17:00 – 19:30
Τόπος Διεξαγωγής: ΦΑΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΚΔΒΜ, Κασσάνδρου 40 & Θεσσαλονίκης 57, Κατερίνη, Τηλ.: 23510 79 902
Ομιλητές:

Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, Εμπορικός Διευθυντής της Olympia Electronics A.E.

Αγνή Παγούνη,  Υπεύθυνη του Γραφείου microSTARS στην Θεσσαλονίκη  

Σύντομη περιγραφή:

Το συγκεκριμένο θεματικό εργαστήριο πραγματεύεται την έννοια του όρου «εξωστρέφεια», κατά την διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ένα γενικότερο πλαίσιο προγραμματισμού των εξαγωγικών βημάτων μίας επιχείρησης αλλά και θα εξοικειωθούν με με πρακτικά ζητήματα, όπως διεθνής ορολογία όρων μεταφοράς και πληρωμών, πιστοποιήσεις, «μηχανές» αναζήτησης δυνητικών πελατών, επικοινωνία και κουλτούρα πελατών ξένων χωρών.

Κόστος Συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δήλωση Συμμετοχής

 

 

Περισσότερες πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:  2310 27 40 33 – email: pagounia@microstars.gr