Η φετινή καμπάνια Borrow Wisely #2019BWC “ενεργοποιήθηκε” στο Skills Camp Thess που διοργάνωσε το WoT

Στο Skills Camp Thessaloniki 2019, που διοργάνωσε ο οργανισμός Women On Top, 3 έως 6 Οκτωβρίου 2019, με την υποστήριξη του Dixan, συμμετείχαν τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

 

Το Skills Camp Thessaloniki 2019, αποτέλεσε μια σειρά από εργαστήρια επαγγελματικής – και όχι μόνο – ενδυνάμωσης, που στόχο είχαν να βοηθήσουν γυναίκες άνεργες, επαγγελματίες, εν ενεργεία και εν δυνάμει επιχειρηματίες, να φέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στη δουλειά και να διαχειριστούν τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν στην καριέρα τους: να κάνουν το πρώτο επιχειρηματικό τους βήμα, να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση, να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες, να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να προωθήσουν τη δουλειά τους, να βρουν τους ιδανικούς πελάτες, συνεργάτες, εργοδότες, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους στη δουλειά.

 

Η Υπεύθυνη του Κέντρου microSTARS, κα. Αγνή Παγούνη, συμμετείχε ως εισηγήτρια στην θεματική ενότητα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπου παρουσίασε εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μία εν δυνάμει ή υφιστάμενη επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτής της παρουσίασης, έγινε γνωστή η φετινή καμπάνια “Δανείζομαι Υπεύθυνα” (Borrow Wisely #2019BWC), η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία του οργανισμού Microfinance Centre (MFC) – μέλος του οποίου είναι το ΚΕΠΑ – που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.

Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός σύμφωνα με τον ορισμό που έδωσε ο ΟΟΣΑ (2012), είναι ένας συνδυασμός συνειδητότητας, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών, στοιχεία δηλαδή, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λήψη σωστών χρηματοοικονομικών αποφάσεων, με απώτερο στόχο την επίτευξη της ατομικής χρηματοοικονομικής ευημερίας.

 

Μέσα από την ενεργό συμμετοχή των παρευρισκομένων γυναικών στο online ερωτηματολόγιο, όπως διεξήχθη την ώρα του εργαστηρίου, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να δουν τις ερωτήσεις που περιλαμβάνει το Health Check Quiz, να απαντήσουν ενδεικτικά σε κάποιες από αυτές, και να συζητήσουν για την έννοια της χρηματοοικονομικής υγείας.

 

Σκοπός του Health Check Quiz είναι να μπορεί η κάθε μία επιχειρηματίας να αποκτήσει μία καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της, αρχικά ως φυσικό πρόσωπο, και εν συνεχεία για τα οικονομικά και την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης της, κυρίως όμως να έχει σαφής εικόνα για τις δυνατότητες της, ως προς τη διαχείριση των οικονομικών της που σχετίζονται με οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση (ως επί τω πλείστον, χρηματοδότηση = δανειοδότηση).