Δυναμικά χρηματοδοτικά εργαλεία για έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας

Για τα Χρηματοδοτικά & Επιχειρηματικά Εργαλεία στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα που παρέχουν τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, μίλησε ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), στο 12ο Πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ, που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το μοναδικό διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη, www.ka-business.gr το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, συγκεκριμένα στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» της Βέροιας.

 
Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, η δημοσιογράφος και δημιουργός του ka-business.gr, κα. Ραλλιώ Λεπίδου, υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, εκπροσώπους φορέων και θεσμών, σπουδαστές, και δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας τους αρχικούς στόχους αυτής της διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξεί να φιλοξενεί στο βήμα, ανθρώπους που καινοτομούν, δημιουργούν, και επιμένουν να δραστηριοποιούνται «ελληνικά», ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, και ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Χρήστος Αντωνίου.

 
Μεταξύ άλλων, τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου επικεντρώνονται στις προοπτικές, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα, τη νέα αγροτική πολιτική, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τους τρόπους με τους οποίους συνδέονται καινοτομία και τεχνολογία στον συγκεκριμένο κλάδο, έχοντας πάντοτε ως στόχο, τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης.

 
Το πρώτο πάνελ συζήτησης με τίτλο «Νέα Πολιτική – Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα» πλαισίωσαν οι κ.κ. Λουφάκης Κυριάκος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Τζήκας Τάσος, Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Πολυτάκης Αλέξιος, Manager Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Μελετιάδης Μιχάλης, Ιδρυτής της Momentum Business Consultants, και Στάμκος Νεοκλής, Project Manager του ΚΕΠΑ, ο οποίος παρουσίασε τον ρόλο και τις δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), που εδώ και 25 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιφερειακή ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβουλίες του ΚΕΠΑ, όπως αυτή της ανάπτυξης του θεσμού των μικροπιστώσεων, μέσα από την υλοποίηση του Έργου microSTARS και τη δημιουργία δύο δομών στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, παρέχοντας μία σειρά από επιχειρηματικά και χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως μικροδάνεια, καθοδήγηση (mentoring), εκπαίδευση (e-learning & workshops), στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγικότητας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τους.

 

 

Το 12ο πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και των Δήμων Βέροιας, Νάουσας, και Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας.

 

Το αναλυτικό Δελτίο Τύπου με τα απολογιστικά του πολυσυνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο του www.ka-business.gr