Έντονο το ενδιαφέρον στην περιφέρεια για τα microSTARS Workshops

Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS κατόπιν κοινών συντονισμένων ενεργειών με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, και την Φάρος Συμβουλευτική υλοποίησαν με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία μία σειρά θεματικών εργαστηρίων σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

 

Αναλυτικά, στο workshop που “φιλοξένησε” το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα τον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό για ελεύθερους επαγγελματίες, ο ομιλητής κ. Γιάννης Αγγέλου, Ιδρυτής της Visualmarketing.gr, παρουσίασε βασικούς τρόπους ανάπτυξης μίας μικρής επιχείρησης, μέσα από απτά παραδείγματα μίας επαγγελματικής διαδρομής, από τον καθημερινό αγώνα προς την οικονομική και επιχειρηματική αυτονομία, αφού προηγουμένως είχε υπογραμμίσει την πολύ-επίπεδη φύση ενός μικρού επιχειρηματία (Δημιουργός – Manager – Επιχειρηματίας) και τους ρόλους που καλείται να διαχειριστεί, αντίστοιχα.

 

Ακολούθως, το workshop με θέμα την πρακτική εφαρμογή του “instagram” από μικρές τοπικές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματιών Νέων Μουδανιών, την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής “ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.” και τα Κέντρα microSTARS. Οι συμμετέχοντες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανιών, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τους ομιλητές κ.κ. Χρύσα Μουρατίδου και Άγγελο Μουρατίδη, Ιδρυτή της εταιρίας “InYourCity”, τα βασικά βήματα για την δημιουργία ενός επαγγελματικού / εταιρικού προφίλ στο instagram, να γνωρίσουν τρόπους προσέλκυσης followers και τρόπους ανάρτησης δημοσιεύσεων (posts), να αξιοποιούν τη χρήση των hashtags σε συνδυασμό με μία “ελκυστική” εικόνα (φωτογραφία/video) στις δημοσιεύσεις τους, καθώς και να εξοικειωθούν με την έννοια του influencer marketing.

 

Τέλος, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της «ΦΑΡΟΣ Συμβουλευτική» που εδρεύει στην Κατερίνη, φιλοξένησε το τελευταίο για τον μήνα Μάρτιο, microSTARS Workshop με θέμα την Ανάπτυξη των Εξαγωγών. Με την έναρξη του θεματικού εργαστηρίου, η οικονομολόγος και COO της ΦΑΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, κα. Μαρία Μίχου, απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα γενικότερο πλαίσιο προγραμματισμού των εξαγωγικών βημάτων μίας επιχείρησης, όπως παρουσιάστηκε από την Υπεύθυνη του Κέντρου microSTARS στην Θεσσαλονίκη, κα. Αγνή Παγούνη. Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής του θεματικού εργαστηρίου, κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, Εμπορικός Διευθυντής της Olympia-Electronics, αναφέρθηκε σε πρακτικά ζητήματα σε μία εξαγωγική διαδικασία, κυρίως όμως, επικεντρώθηκε στην περίπτωση της εν λόγω εταιρίας, που επί σαράντα συναπτά έτη, έχει θέσει ως πρωταρχικό της μέλημα, την ανάπτυξη εξωστρεφούς προσανατολισμού και την ενίσχυση της καινοτομίας.