Έντονο το ενδιαφέρον για τις μικροπιστώσεις από τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου στο AgriBusiness Forum 2018

Έντονο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στο 1ο ετήσιο συνέδριο των ηγετών της αγροτικής βιομηχανίας για την αγρο-τεχνολογία και την κυκλική οικονομία, AgriBusiness Forum 2018, που διοργάνωσαν από κοινού ο οργανισμός Geo Routes Cultural Institute, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σερρών και την Π.Ε. Σερρών, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2018 στις Σέρρες.

 

Στο πλαίσιο εργασιών του συνεδρίου (video), αναδείχθηκαν οι εξελίξεις στο πεδίο της τεχνολογίας, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, η οποία χαρακτηρίζεται από ταχύτατες αλλαγές και σημαντικές προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

 

Μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή των συνέδρων, παρουσίασε η δεύτερη ημέρα του Forum, και συγκεκριμένα η δεύτερη συνεδρία με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και τις επιχειρήσεις του αγρο-διατροφικού κλάδου, κατά την διάρκεια της οποίας ομιλητές ήταν εκπρόσωποι τραπεζών, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF) αλλά και ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, όπου παρουσίασε τις μικροπιστώσεις ως μία εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης, καθώς και την μοναδική στην Ελλάδα πλατφόρμα online αιτήσεων για μικροδάνεια, που έχουν αναπτύξει τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS.