Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής

“Μικροπιστώσεις: Ένα εργαλείο για νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής” ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στο πλαίσιο μίας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων “Toolkit Events” που διοργανώνει το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα, όπου υπάρχει συγκεντρωμένος αγροτικός πληθυσμός και μεγαλύτερη ανάγκη για ενημέρωση και υποστήριξη.

 

Μεταξύ των βασικών προσκεκλημένων ομιλητών ήταν ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager και CFO του ΚΕΠΑ, ο οποίος παρουσίασε τις παρεχόμενες από τα Κέντρα microSTARS, υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα online υποβολής αιτημάτων μικροδανείων, καθώς και ιστορίες επιτυχίας επιχειρηματιών από τον αγρο-διατροφικό κλάδο.

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία που υλοποιείται μέσω αποκλειστικής χρηματοδότησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.